Hoppa till innehåll

Adam de Kaminski

Specialiserad designer med CAD-kunskaper och drönarerfarenhet

Adam är designer med inriktning mot hållbara processer och projekt. Han är speciellt intresserad av design ur användarperspektiv. Hans passion är offentlig miljö och hur vi kan anpassa samhället så att vi kan leva ekologiskt hållbart. Hans utbildning är från Falmouth UniversityHögskolan för Design och Konsthantverk och Leksand Folkhögskola i Dalarna. Hans titel är BA (Hons) 3D-Design Towards Sustainability med en specialuppsats i biomimik inom arkitektur.

Han har internationell erferanhet genom utbildning och arbete i England, Norge, Tyskland, Polen, Singapore, Israel, Australien och USA. De arbetsgrupper han är van att arbeta med är: arkitekter, designers, och kreativa företag. Hans praktikperioder var inom ljusdesign och grafisk formgivning.

Mjukvara & skillset

Fotostudio: Photoshop, InDesign, Lightroom, Camera Raw etc.
3D-Scanning: Agisoft Metashape, Sketchfab
3D-CAD: Blender, Solidworks, Rhinoceros 3D, CATIA, 3ds MAX
3D-Print: FML, metal, keramik, industriell såväl som hobbynivå
Keramik: Produktion av stengods, lergods och porslin
Mekanik: Förståelse för material och produktionstillvägagångsätt
Rendering: Vray, Keyshot 360, Sketchfab, Photoshop
Publishing: WordPress, HTML, CSS
Content: Hantering av arbetsledning av SEO-optimerad copywriting och content
Linkbuilding outreach: Sammankoppling av företags hemsidor och online butiksförsäljning
Linkbuilding software:
aHrefs, Wincher, Google Analytics, CopyScape Premium

 

Språk

Svenska – Modersmål
Engelska – Flytande (min C-uppsats och examen är engelsk)
Polska – Mycket god
Tyska – Mycket god förståelse
Hebreiska – Nybörjare

 

Drönare

Drönare: Jag använder DJI Mini 2 vilket fungerar mycket bra i samband med fastighetsfotografering och 3D-Scanning. Fördelen med en så liten drönare som väger mindre än 249g är att den inte är begränsad av regelverk på samma sätt som större drönare. 
Spridningstillstånd och myndigheter: Jag är van vid kontakt med lantmäteriet och berörda myndigheter när jag utför uppdrag. Enligt lag behöver man kontakta lantmäteriet ifall man har med film, foto eller 3D-punktmoln som har med horisonten, eftersom man behöver säkerställa att det inte finns några skyddsobjekt på bild. Det brukar ta 5 arbetsdagar för en sådan bedömning och oftast är det inget problem.

 

BigRep Gmbh

3 år som pre-sales Designer i Berlin

Det tyska företaget BigRep är en av de världsledande företagen inom 3D-printing. Min uppgift som anställd hos dem innebar att jag var första kontakten med inkommande leads där vi förberedda test-prototyper i ett led av försäljningen av maskinerna. Varje maskin är ungefär 1 kubikmeter i volym.

Adam de Kaminski Ryssland

3D FAB + PRINT TRADE SHOW Moscow

Föreläsare och affärsrepresentant

Som frilansare har jag gjort uppdrag åt bland annat BLB Industries som producerar några av världens största 3D-printers. Tack vare en föreläsning i Stockholm såldes en av deras första maskiner till Norge. 

Zmorph 3D

Service designer - product designer

Som anställd designer hos Zmorph S.A. fick jag följa ett företags tidiga resa från startup till etablerat företag i den polska techhuvudstaden Wróclaw, där bland annat Google har ett högkvarter.

Vill du vet mer?

Ifall du är intresserad av att veta mer om Adam de Kaminski så skicka ett mail. Ifall att du vill att jag ringer upp dig så ange det i meddelandet.