Adam de Kaminski
Specialiserad designer med CAD-kunskaper och drönarerfarenhet
Adam är designer med inriktning mot hållbara processer och projekt. Han är speciellt intresserad av design ur användarperspektiv. Hans passion är offentlig miljö och hur vi kan anpassa samhället så att vi kan leva ekologiskt hållbart. Hans utbildning är från Falmouth University, Högskolan för Design och Konsthantverk och Leksand Folkhögskola i Dalarna. Hans titel är BA (Hons) 3D-Design Towards Sustainability med en specialuppsats i biomimik inom arkitektur.
Han har internationell erferanhet genom utbildning och arbete i England, Norge, Tyskland, Polen, Singapore, Israel, Australien och USA. De arbetsgrupper han är van att arbeta med är: arkitekter, designers, och kreativa företag. Hans praktikperioder var inom ljusdesign och grafisk formgivning.
Mjukvara & skillset
Fotostudio: Photoshop, InDesign, Lightroom, Camera Raw etc.
3D-Scanning: Agisoft Metashape, Sketchfab
3D-CAD: Blender, Solidworks, Rhinoceros 3D, CATIA, 3ds MAX
3D-Print: FML, metal, keramik, industriell såväl som hobbynivå
Keramik: Produktion av stengods, lergods och porslin
Mekanik: Förståelse för material och produktionstillvägagångsätt
Rendering: Vray, Keyshot 360, Sketchfab, Photoshop
Publishing: WordPress, HTML, CSS
Content: Hantering av arbetsledning av SEO-optimerad copywriting och content
Linkbuilding outreach: Sammankoppling av företags hemsidor och online butiksförsäljning
Linkbuilding software: aHrefs, Wincher, Google Analytics, CopyScape Premium
Språk
Svenska – Modersmål
Engelska – Flytande (min C-uppsats och examen är engelsk)
Polska – Mycket god
Tyska – Mycket god förståelse
Hebreiska – Nybörjare
Drönare
Drönare: Jag använder DJI Mini 2 vilket fungerar mycket bra i samband med fastighetsfotografering och 3D-Scanning. Fördelen med en så liten drönare som väger mindre än 249g är att den inte är begränsad av regelverk på samma sätt som större drönare.
Spridningstillstånd och myndigheter: Jag är van vid kontakt med lantmäteriet och berörda myndigheter när jag utför uppdrag. Enligt lag behöver man kontakta lantmäteriet ifall man har med film, foto eller 3D-punktmoln som har med horisonten, eftersom man behöver säkerställa att det inte finns några skyddsobjekt på bild. Det brukar ta 5 arbetsdagar för en sådan bedömning och oftast är det inget problem.