Skip to content

Att åka på en återhämtande jobbsemester till södra Spanien

Att jobba på distans nere i Spanien 

Med väldigt låga sista minuten-prisen hos Ving åker man enkelt till Spanein. Vi åkte till Almeria som ligger på Spaniens södra kust. Man kan även resa ned med tåg. Vi valde att åka när det var som mörkast och slaskigast hemma i Sverige. För mig var ett bra sätt att ta igen mig från en krävande och en aning säkerhetsmässigt farlig konsultresa jag utförde nere i Egypten. Du kan läsa om vad jag gjorde nere hos Egyptiska regeringen i denna artikel.  

Spanien har bra vägar

 Vi reste runt i området Almeria – Las Negras – Granada med bil. Motorvägarna höll bra kvalité samtidigt som omgivningen ger spännande vyer. Många Italienska spaghettivästerns har spelats in här i området. Vill man vara med social kan man skippa bilen och istället resa kollektivt. Det är en helt annan upplevelse att röra sig i den offentliga rummet nere i Spanien än i Sverige. När vi gick ut på matställen och barer fick vi snabbt nya vänner och vi gick även på salsadansträffar.

Bilder från resan i Almeria

Spanien sett från vägen
Vår hyrbil, en röd Opel Corsa årsmodel 2018

Video på solkraftsanläggningar på väg till Granada

Det vi upptäckte under vår vistelse är att södra Spanien är stora producenter av solenergi. Vi passerade många gånger hav av solkraftsanläggningar ute i öknen. Detta är för övrigt Europas enda riktiga öken som heter Cabo de Gata. 

Bilder från Las Negras och väderkvarnen

Stranden vid Las Negras, Almeria
Vindmöllan vid Las Negras
Adam de Kaminski
Väderkvarn vid Las Negras, Almeria

Karta som visar Almeria och omgivning